Логін:

Забули пароль? Реєстрація
Головна > Медіа > Новини  >  Соки Одеського консервного заводу дитячого харчування визнані кращим товаром 2008 року за підсумками Всеукраїнського конкурсу якості продукції товарів і послуг «100 кращих товарів України».

14.11.2008

Нагородження ВАТ «ОКЗДХ», як переможця конкурсу в номінації «продовольчі товари», відбулося 14 листопада в Києві.

Продукція одного з провідних виробників соків - Одеського консервного заводу дитячого харчування відповідно до розробленої Держспоживстандартом України методикою оцінювалася за дев'ятьма показниками, а саме: якості і конкурентоспроможності продукції, рівню якості в порівнянні з кращими аналогами, рівню органолептичних властивостей в порівнянні з кращими аналогами, рівню соціальної конкурентоспроможності (ціна в порівнянні з кращими аналогами та доступність) на українському ринку, наявності або відсутності претензій, рекламацій споживачів, контролюючих органів, закупівельних організацій, задоволеності споживачів і закупівельних організацій, якості використаної сировини і матеріалів та іншим.

Для оцінки якості продукції учасників конкурсу були залучені кваліфіковані експерти та фахівці у сфері стандартизації сертифікації, якості та безпеки товарів, представники спеціальних державних і наукових установ. Всі члени експертної комісії конкурсу «100 кращих товарів» пройшли тестування та отримали відповідний сертифікат, що дає право оцінювати якість продукції номінантів.

Конкурс «100 кращих товарів України» ініційований Держспоживстандартом України у 2003 році. Участь у конкурсі для номінантів вже давно стала своєрідним іспитом з оцінки якості виробленої продукції - з одного боку екзаменатором виступає контролюючий державний орган, з іншого боку - споживач. Тим не менш, у цьому році ще раз перевірити свою продукцію таким своєрідним способом ризикнули понад півтори тисячі підприємств України. У фінал конкурсу в якості номінантів потрапили 324 компанії.

наступна > повернутися до списку новин